Τελικά πόσο συχνά να αλλάζουμε τις πετσέτες του μπάνιου;

Για πολλούς από εμάς μετά επό ένα μπάνιο χρειάζεσαι την ζεστασιά μίας πετσέτας να σε τυλίξει.

Μιας και όλοι μας κάνουμε συχνά μπάνιο έχετε αναρωτηθεί ποτέ κάθε πότε θα πρέπει να αλλάζουμε πετσέτες; Πολλές οι εκδοχές για το πόσο συχνά πρέπει….

Η μέχρι τώρα συνηθέστερη εκδοχή για το πότε πρέπει να τις αλλάζουμε είναι μία φορά την εβδομάδα, αρκεί να την έχετε κρεμάσει για να μπορεί να στεγνώνει. Βέβαια οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη μιας και προτείνουν ότι την πετσέτα σας θα πρέπει να την αλλάζετε μετά από ακριβώς 3 φορές που θα την έχετε χρησιμποποιήσει.

Σε αναφορές της σχετικά με αυτό το θέμα η διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Αριζόνας Kelly A. Reynolds υποστηρίζει ότι εφόσον έχετε αφήσει την πετσέτα σας μετά από μπάνιο να στεγνώσει μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε την ίδια μέχρι και 3 φορές καθώς βακτήρια και μούχλα θα κάνουν την εμφάνιση τους αλλά αν η πετσέτα σας έχει στεγνώσει φυσιολογικά τότε αυτό θα καθυστερήσει την εμφάνιση τους.

Είναι γεγονός ότι οι πετσέτες μετά από κάθε μπάνιο ενώ σκουπιζόμαστε και παίρνει την υγρασία από το δέρμα μας συγχρόνως μαζεύει και τα νεκρά κύτταρα του σώματος μας. Οπότε οποιαδήποτε μυρωδιά εν καιρώ παρατηρήσετε στις πετσέτες σας, αυτή θα προέρχεται από τα δισεκκατομύρρια βακτήρια που έχουν προέλθει από τις χρήσεις τις πετσέτας από το δέρμα σας.

Τέλος η διδάκτωρ Kelly A. Reynolds προτείνει την καθημερινή αλλαγή πετσέτων ειδικά της κουζίνας καθώς εκεί τα επιζήμια βακτήρια έλκονται και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί να γίνει μεταφορά τους στο φαγητό μας.

Για πετσέτες είτε προσώπου, είτε ποδιών η ακόμα και χεριών που χρησιμποποιούμε για την κουζίνα όλοι μας η αντικατάσταση τους να είναι σε καθημερινή βάση για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Για το lastnews: Γεωργιάδης Ιορδάνης

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...