Αυξήθηκαν 24% οι τιμές τροφίμων στις χώρες της Αφρικής που πλήττονται από Έμπολα

Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια, η τιμή της μανιόκας και του εισαγόμενου ρυζιού, των δύο βασικών ειδών διατροφής, αυξήθηκε κατά 30% – Οι φτωχότεροι έχουν ήδη αλλάξει συνήθειες διατροφής για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά μέσον όρο κατά 24% στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα, αναγκάζοντας ορισμένες οικογένειες να περιορίσουν τη λήψη τροφής ακόμη και στο ένα γεύμα ημερησίως, αποκάλυψε σήμερα μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ.

Οι περιοχές παραγωγής τροφίμων της Γουινέας, της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας έχουν πληγεί σοβαρά από τη χειρότερη επιδημία αιμορραγικού πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ και η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 4.500 ανθρώπους. Ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας στις ζώνες αυτές, την Κενέμα και την Καϊλαχούν της Σιέρα Λεόνε, τη Λόφα και τη Μπονγκ Κάουντι στη Λιβερία και την Γκεκεντρού στη Γουινέα, είναι από τους υψηλότερους στην περιοχή. Εκατοντάδες αγρότες είναι μεταξύ των θυμάτων.

Η απόφαση και των τριών κυβερνήσεων να θέσουν σε καραντίνα ολόκληρες περιοχές και να περιορίσουν τις μετακινήσεις του πληθυσμού για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού οδήγησε σε έλλειψη τροφίμων και αγορές πανικού…. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...