Αγωνία στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό: Αυξάνονται τα κρούσματα – Περισσότεροι ασθενείς στην εντατική

Τρία νέα εργαστήρια για έλεγχο δειγμάτων

Αγωνία επικρατεί στη χώρα μας για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 99 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι δύο από τα κρούσματα στην Ελλάδα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα.

Στο μεταξύ, και δεύτερος ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει διασωληνωθεί σύμφωνα με πληροφορίες. Κατά τις ίδιες πηγές, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Στην Πάτρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Εντατική και ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, ο οποίος είχε γυρίσει από τους Αγίους Τόπους, σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται διασωληνωμένος και ένας 53χρονος.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 99, χωρίς να υπολογίζεται το τελευταίο κρούσμα στην Κρήτη.

Τρία νέα εργαστήρια για έλεγχο δειγμάτων

Σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο στο Ρίο για τον έλεγχο δειγμάτων.

Επίσης, από αύριο θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια των νοσοκομείων Αττικό και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαστηρίων σε 7 (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα)

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας», σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Πηγή

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...