Έρχεται δεύτερο «κύμα» κορωνοϊού στην Κίνα: Ρεκόρ πέντε εβδομάδων

Ακόμη 108 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Κίνας, με την χώρα να φοβάται δεύτερη έξαρση του φονικού ιού στο εσωτερικό της, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ρεκόρ στις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Από την Κίνα και την πόλη Ουχάν, άλλωστε, είχε ξεκινήσει η πορεία του φονικού ιού, που πλήττει όλο τον πλανήτη αυτή την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που έχει αποφασιστεί η επιστροφή στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι 98 έρχονται από το εξωτερικό, με αρκετούς πρόσφατα να έχουν ταξιδέψει από τη Ρωσία. Σε κάθε περίπτωση, ο φόβος έχει αυξηθεί για το δεύτερο «κύμα» στην Κίνα, αφού μόλις χθες (12/4) τα κρούσματα ήταν 99, παρατηρώντας διαρκή αύξηση των προσβληθέντων.

Recovery plan: Αυτό είναι το σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα λόγω κορωνοϊού
Υπό άκρα μυστικότητα σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την άρση της κυκλοφορίας. Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δείχνει τα μέσα Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία.

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, ώστε να βγει σταδιακά η Ελλάδα από την καραντίνα που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, ονομάζεται «recovery plan» και βασίζεται σε διεθνή μοντέλα και στη βέλτιστη δυνατή εμπειρία και περιλαμβάνει για την ώρα εναλλακτικά σενάρια και χρονοδιαγράμματα ως προς το ποια ακολουθία θα τηρηθεί στη διαδικασία απενεργοποίησης των περιοριστικών μέτρων. Παράλληλα, στην κρισιμότητα των επόμενων εβδομάδων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Τα πρώτα βήματα μετά το Πάσχα
Ο έως τώρα προγραμματισμός περιλαμβάνει μια συνολική επαναξιολόγηση του ισχύοντος πλαισίου περιορισμών τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας μετά το Πάσχα.

Βασικό κριτήριο για την απόφαση ενεργοποίησης της σταδιακής άρσης των περιορισμών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθμού κρουσμάτων της νόσου ή και η εξάλειψή τους μέσα σε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων, σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος».

Ένα από αυτά τα σενάρια, που εξετάζει η κυβέρνηση και που φαίνεται μέχρι τώρα να κερδίζει έδαφος, είναι κατ’ αρχάς να λειτουργήσουν εκ νέου γύρω στα μέσα Μαΐου εμπορικά καταστήματα χαμηλού συνωστισμού (όχι τα πολυκαταστήματα) και πιθανώς κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πιθανώς εστιατόρια), υπό αυστηρούς όρους, όμως, ως προς την προστασία προσωπικού και πελατών.

Πηγή

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...