Εξελίξεις με το κρούσμα κορωναϊού στην Αθήνα! Αυτή είναι η 40χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική!

ξελίξεις υπάρχουν γύρω από το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού, που βρέθηκε στην χώρα μας, με μια γυναίκα 40 ετών, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, να βρίσκεται θετική στον φονικό ιό. Δείτε, επίσης, τι επισημαίνει Έλληνας γιατρός στο Athensmagazine.gr για τον κορωνοϊό.

Η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού.

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στην χώρα μας, με μια γυναίκα, που επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, ακόμη να προσβάλλεται από τον φονικό ιό και αυτό να συμβαίνει μάλιστα στην Αθήνα. Δείτε το κρούσμα με το παιδί της 38χρονης.

Μετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, είναι επίσημη η πρώτη που υπάρχει στην Αθήνα, έχοντας θέσει την χώρα σε έκτακτο συναγερμό.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πρόκειται για νεαρή γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Όπως ανέφερε, η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ακυρώθηκαν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην χώρα. Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί την αποφυγή νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και, για αυτό το λόγο, προχώρησε σε αυτή την απόφαση

Ο κορωνοϊός έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την χώρα μας, με τα αποτελέσματα ακόμη 8 εξετάσεων στην Αθήνα και όχι μόνο να γίνονται γνωστά. Την ίδια ώρα, πάντως, επιβεβαιωνόταν το δεύτερο κρούσμα.

Πρόκειται για οκτώ περιπτώσεις που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς και δείγματά τους εστάλησαν για εξέταση.

Πηγή

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...