Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα – 331 συνολικά τα επιβεβαιωμένα – Τσιόδρας: Ελπίζω η Ιερά Σύνοδος να λάβει τη σωστή απόφαση

Νοσηλεύονται 51 ασθενείς, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι

Μεγαλώνει η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, 331 ασθενείς νοσούν από τον ιό, ενώ στον κατάλογο προστέθηκαν 103 νέα κρούσματα. Νοσηλεύονται 51 ασθενείς, ενώ 8 άνδρες είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, με μέση ηλικία τα 67 έτη και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξαν και 54 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Επίσης, δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Από τους νοσούντες, 44 άνθρωποι δεν ταξίδεψαν σε χώρα όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν, ενώ όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας «δεν πρέπει να τα αποκαλούμε ‘ορφανά’».

Αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες και τις συναθροίσεις π.χ. στις εκκλησίες, είπε: «Ελπίζουμε η Ιερά Σύνδοος που συνεδριάζει αύριο να πάρει τις σωστές αποφάσεις».

Είναι θετική η αύξηση του ιού και όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, «από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση θα δούμε αποτέλεσμα μετά από 3,4,5 εβδομάδες».

«Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα» έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος επανέλαβε τη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή του συγχρωτισμού.

Απηύθυνε δε, έκκληση για επιτήρηση της υγείας, όποιου πολίτη επιστρέφει από χώρα του εξωτερικού, ενώ υπενθύμισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 παραμένει μέσω των αεροσταγονιδίων.

Στη χώρα μας, το 57% των νοσούντων από τον ιό είναι άνδρες, ηλικιωμένοι, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η ανησυχία προέκυψε όταν οι γαλλικές Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση πως τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της νόσου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέμεινε πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές ενδείξεις, ωστόσο τόνισε πως για την αντιμετώπιση του πυρετού οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως το depon.

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...