Κορωνοϊός: Σok! Πέθαvε ασθενής που είχε “αναρρώσει”

Σοκάρει η είδηση ότι ένας άντρας στην Κίνα πέθανε από τον κορωνοϊό, ενώ υποθετικά είχε “αναρρώσει”. Μάλιστα ο ίδιος ήταν σε καραντίνα, ωστόσο στη συνέχεια πήρε εξιτήριο. Οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι κατέληξε από επιπλοκή του φονικού ιού!

Ειδικότερα πρόκειται για ένας 36χρονο άντρα στην Κίνα ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, καθώς είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας είναι ότι ο Li Liang – όπως ονομαζόταν – τέθηκε σε καραντίνα για αρκετές ημέρες, ενώ είχε περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Αφού μπήκε σε καραντίνα…

Αφού μπήκε σε καραντίνα, έκανε την θεραπεία με τους γιατρούς να κρίνουν τα συμπτώματά του ως “ήπια προς μέτρια”. Ο ίδιος έμεινε σε καραντίνα μέχρι που πήρε εξιτήριο, καθώς στη συνέχεια οι εξετάσεις του βγήκαν “καθαρές”.

Ο άτυχος άντρας βγήκε λοιπόν από το νοσοκομείο, ωστόσο μόλις δυο μέρες αργότερα ανέβασε πυρετό και την επόμενη κατέληξε! Το περιστατικό εγείρει ανησυχία καθώς προκαλεί νέα ερωτήματα για τον ιό. Να πούμε ότι “βόμβα” έπεσε και στην Ελλάδα με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται κι άλλο!

Ο άτυχος ασθενής πέθανε από τον κροωνοϊό ενώ είχε φαινομενικά “αναρρώσει” – Ποια είναι όμως η επιρροή του
Ο COVID-19 είναι μια ασθένεια του αναπνευστικού, που σημαίνει ότι ο ιός αρχίζει και τελειώνει στους πνεύμονες. Το νεό αυτό είδος του κορωνοϊού είναι γενετικά πολύ παρόμοιο με το SARS.

Η δομή από παρόμοιες ιογενείς λοιμώξεις όπως το SARS έδειξε ότι δεν είναι απαραίτητα ο ιός που σκοτώνει τους ασθενείς, αλλά μάλλον μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού σύστηματος.

Ο SARS επιτίθειτε στους πνεύμονες σε τρεις φάσεις – ιική αντιγραφή, ανοσοπαθολογική καταστροφή και πνευμονική καταστροφή. Όλοι οι ασθενείς με SARS δεν πέρασαν και τις τρεις φάσεις και παρόμοια πρώιμα σύμπτωματα δείχνουν ότι ο COVD-19 προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε περίπου 82% των περιπτώσεων.

Όπως ο SARS, έτσι και ο νέος κορωνοϊός μολύνει και σκοτώνει τα κύτταρα της βλεφαρίδας καθώς εισβάλλει στους πνεύμονες. Τα κύτταρα Cillia είναι υπεύθυνα για την εκκαθάριση της βλέννας.

Το αν θα νοησήσει σοβαρά από τον ιό εξαρτάται από το πώς το ανοσοποιητικό σύστημα αποκρίνεται στην επίθεση του.Με την παρουσία του ιού, υπάρχει απελευθέρωση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κατακλύζουν τους πνεύμονες σε μια προσπάθεια να τον καταπολεμήσουν.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις της ασθένειας, η αρχική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το ανοσοποιητικό σύστημα είναι να πάει σε overdrive. Αυτή η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος βλέπει ότι τα ανοσιακά κύτταρα σκοτώνουν οτιδήποτε συναντούν, συμπεριλαμβανομένου του υγιούς ιστού.

Η πνευμονία μπορεί να χειροτερέψει.Εάν η βλάβη των πνευμόνων εξακολουθεί να δημιουργείται, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική ανεπάρκεια. Για όσους επιβιώνουν, οι ασθενείς μπορούν να μείνουν με μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες.

Η υπερδραστική ανοσοαπόκριση μπορεί να προκαλέσει βλάβη και σε άλλα μέρη του σώματος. Το σώμα μπορεί να γεμίσει με κύτταρα και πρωτεΐνες που καταστρέφουν άλλα όργανα. Αυτή η αντιπαραγωγική απόκριση από το ανοσοποιητικό σύστημα είναι γνωστή ως θύελλα κυτοκίνης.

Σε μερικές από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις κορωονοϊού, αυτή η απόκριση των κυτοκινών έχει οδηγήσει σε αποτυχία πολλών οργάνων. Εξακολουθεί , να μην είναι γνωστό αν ορισμένοι ασθενείς έχουν επιπλοκές εκτός των πνευμόνων, αλλά θα μπορούσαν να συνδεθούν με υποκείμενες παθήσεις όπως οι καρδιακές παθήσεις ή ο διαβήτης.

Αυτοί που κινδυνεύουν από μια αναντιστοιχία μεταξύ του ανοσοποιητικού συστήματος και των αναπνευστικών ασθενειών τείνουν να είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί με υποκείμενες χρόνιες ασθένειες.

Πηγή: scmp.com

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...