Κορονοϊός ΤΩΡΑ- Πότε βγαίνει η Ελλάδα απο την καραντίνα; Όλη η αλήθεια

Τα τελευταία 24ωρα δείχνει να κερδίζει έδαφος το σενάριο της προτεραιοποίησης της επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 4 ή στις 11 Μαΐου, υπό την προϋπόθεση, πάντως, αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας: Ένας πελάτης για έναν εργαζόμενο, ο υπάλληλος υποχρεούται να φορά μάσκα και γάντια, ενώ σε ευκρινή σημεία των καταστημάτων θα πρέπει να υπάρχουν γάντια και αντισηπτικό.

Στο Έθνος σήμερα γράφουν: Οπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, μια τέτοια αλλαγή θα συμπαρέσυρε αντίστοιχες και στο ηλεκτρονικό σύστημα 13033 των επιτρεπόμενων μετακινήσεων. Η χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών θα μπορούσε να επιτευχθεί είτε μέσω αφαίρεσης είτε μέσω προσθήκης νέων κωδικών.

Μετά τις 10 Μαΐου επιδιώκεται η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία, προκειμένου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να έχουν ικανό χρόνο για τις απαραίτητες επαναλήψεις στην εξεταστέα ύλη. Η προοπτική επαναφοράς και άλλων τάξεων αναμένεται να αποφασιστεί μετά την παρέλευση ενός 15νθημέρου και αναλόγως με το αποτύπωμα της συγκεκριμένης αλλαγής στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Εντός του Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τμηματικά και τα δικαστήρια της χώρας, αρχής γενομένης, πάντως, από αυτά που δεν παρουσιάζουν συνωστισμό. Και σε αυτήν την περίπτωση έχει προβλεφθεί να ακολουθηθεί ο κανόνας της παρουσίας εντός των δικαστικών αιθουσών του μικρότερου δυνατού αριθμού ατόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκάστοτε δίκης. Περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί η λειτουργία κρίσιμων υποδομών και διοικητικών υπηρεσιών του κράτους, όπως οι εφορίες, οι οποίες για την ώρα δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας.

Επόμενη µεγάλη αλλαγή εκτιμάται πως θα είναι η επαναλειτουργία μπαρ, καφέ και εστιατορίων, πάντα υπό το αυστηρό πρωτόκολλο της αξιοποίησης αποκλειστικά και μόνο εξωτερικών χώρων αλλά και της τήρησης των επιβεβλημένων αποστάσεων. Ασαφής παραμένει, πάντως, ο χρονικός προσδιορισμός της επαναλειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την άποψη που εκφράζει το οικονομικό επιτελείο, η εντός του Μαΐου επαναλειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα συνέβαλε στην ομαλή επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Μερίδα των μελών της επιστημονικής επιτροπής εκφράζει, πάντως, τον προβληματισμό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, παραπέμποντας το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων στο δεύτερο κύμα, στις αρχές Ιουνίου.

Στις αρχές του καλοκαιριού τοποθετείται και το άνοιγμα στο κοινό πολιτιστικών χώρων και μουσείων, ενώ περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμνεται να επαναλειτουργήσουν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εως τις 15 Ιουλίου πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Μελετάται η επαναλειτουργία αρχικώς των μονάδων 12μηνης διάρκειας και ακολούθως των εποχικών. Επ’ αυτού, μίζον θέµα παραμένει ο χρονικός προσδιορισµός της αποκατάστασης των αεροπορικών συνδέσεων με χώρες της Ευρώπης αλλά και ευρύτερα, ζήτημα που απαιτεί κατά τον κ. Μητσοτάκη τη συντονισμένη δράση και την εκπόνηση ενός συνεκτικού σχεδίου τουλάχιστον ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...