ΟΗΕ: Γίνονται σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Οι διαπιστώσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ από το ταξίδι της στη δυτική Αφρική είναι ενθαρρυντικές, ωστόσο «χρειάζονται περισσότεροι πόροι».

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, δήλωσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη από το ταξίδι της στη δυτική Αφρική με ένα μήνυμα «ελπίδας» πως η παγκόσμια δράση για την αντιμετώπιση της επιδημίας λειτουργεί, ωστόσο απαιτούνται περισσότεροι πόροι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετά την επίσκεψή της στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία –τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε- η Πάουερ είπε ότι ανάμεσα στα φλέγοντα θέματα στα οποία επικεντρώνεται είναι η εξάλειψη της θανατηφόρου νόσου σε αυτές τις περιοχές της δυτικής Αφρικής αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιζώντες του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική παραγκωνίζονται, ενώ η Αυστραλία έχει απαγορεύσει τις θεωρήσεις για όσους ταξιδεύουν στη χώρα από τις 3 πληγείσες χώρες. Επίσης, πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της δυτικής Αφρικής…. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...