Πιστοί αψηφώντας τον κίνδυνο του κορονοϊού μεταλαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουτάλι

Παρά τις συνεχόμενες συστάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση και οι φορείς υγείας να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, πολλοί ήταν οι πιστοί σήμερα που προσήλθαν στις εκκλησίες χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη που μετάδωσε και η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ2 όπου οι πιστοί σχημάτισαν ουρές για τη λήψη της Θείας Κοινωνίας κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον ώστε να μεταλάβουν και μάλιστα από το ίδιο κουτάλι!

Το ίδιο σκηνικό γίνεται και σε άλλες εκκλησίες της χώρας όπως για παράδειγμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα όπου όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα οι πιστοί συνεχίζουν να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, σχηματίζοντας ουρά.

Μέχρι λοιπόν να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση αποκλειστικά για την Θεία Κοινωνία το πιθανότερο είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες όπως οι σημερινές.

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...