Πνευμονολόγος Μπεχράκης στο «Ραντάρ»: «Δεν προλαβαίνουν να βγουν φάρμακα και εμβόλια – Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

«Θα ζήσουμε την πανδημία»

Ο Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και τους τρόπους προφύλαξης από αυτόν.

«Με τον όρο πανδημία δεν αλλάζει τίποτα. Επειδή η νόσος έχει διασπαρεί και τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη γη, εμπίπτει σε αυτόν τον όρο. Στην πράξη ότι ισχύει για τον κάθε πολίτη, επί πρακτικού επιπέδου, θα ισχύει και την επόμενη εβδομάδα. Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από έναν ιό που αποτελεί παραγωγή του τρόπου ζωής μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεχράκης στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Το πρόβλημα της δημόσιας υγείας που έχει ο πλανήτης για τον 21ο αιώνα είναι η φτώχεια. Οι ιοί δεν παράγονται από ιστορίες συνομωσίας του επιστημονικού μυστηρίου, αλλά από εκείνους που ζουν στη μεγάλοι φτώχεια. Ανθρώπους που ζουν μαζί με τα ζώα σε συνθήκες βιολογικού εργαστηρίου παραγωγής ιώσεων. Εκεί διασπείρονται και την πληρώνει όλη η γη στη συνέχεια. Όλες οι μεγάλες επιδημίες της ανθρωπότητας έχουν προέλθει από αυτές τις περιοχές, όπου δηλαδή υπάρχουν αυτές οι συνθήκες».

Για το αν υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα: «Η απάντηση στο πρόβλημα είναι να διορθωθούν αυτές οι συνθήκες. Τώρα δεν προλαβαίνουμε, οπότε θα γνωρίσουμε πρώτα τα δεινά της πανδημίας και στη συνέχεια θα φτιάξουμε φάρμακα και εμβόλια για να την αντιμετωπίσουμε. Αν σήμερα το βράδυ κάποιος κατασκευάσει ένα εμβόλιο, πώς θα φτιάξει τόσα δις που χρειάζονται για να μοιραστούν σε όλη τη γη. Είναι αδύνατον να συμβεί αυτό. Θα ζήσουμε την πανδημία μας».

Για τα στατιστικά: «Υπάρχουν διάφορα μαθηματικά μοντέλα στα οποία μπορεί κανείς να παίξει με το κομπιούτερ και να βγάλει αριθμούς. Δεν έχουν αξία τα νούμερα γιατί οι προσεγγίσεις είναι μεγάλες. Και δεν έχει νόημα. Το φαινόμενο τώρα αρχίζει και τώρα μπαίνουμε στα δύσκολα».

Για το πόσο διαρκεί ο κύκλος των συμπτωμάτων στις ήπιες περιπτώσεις: «Συνήθως είναι μια βδομάδα, 10 μέρες, αλλά είναι πολλές για να τον διασπείρει σε μεγάλο αριθμό άλλων μελών της κοινωνίας κι έτσι έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα μεταδοτικός».

Για τους τρόπους προφύλαξης: «Υψηλά στάνταρ ατομικής υγιηνής, πλύσιμο των χεριών. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως από επιφάνειες και όχι από σταγονίδια άμεσα. Τα σταγονίδια επικάθονται σε επιφάνειες, εκεί βάζομε το χέρι μας, μετά στο στόμα μας και αυτή είναι συνήθως η οδός για τον κορωνοϊό. Διακόπτες, χειρολαβές, κουμπιά ασανσέρ κλπ είναι αυτά που πιάνουν πολλά χέρια και πρέπει να αποφεύγονται»

Πηγή

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...