Αυτή είναι η πιο ακριβή φωτογραφία στον κόσμο!

Ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Πίτερ Λικ έγραψε ιστορία με ένα «κλικ» του φακού του, καθώς το έργο του με τίτλο «Ghost» πωλήθηκε σε άγνωστο συλλέκτη για το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο της πιο ακριβής φωτογραφίας στον κόσμο.

Ο Αυστραλός φωτογράφος συνέτριψε έτσι το ρεκόρ του Αντρέας Γκούρσκι, η φωτογραφία του οποίου με τίτλο «Rhein II» είχε πωληθεί το 2011 έναντι 4,3 εκατ. δολαρίων.

Ο Λικ τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Φαράγγι της Αντιλόπης στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ένα μέρος ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φωτογράφους τοπίων. Πρόκειται για την ασπρόμαυρη εκδοχή μιας φωτογραφία που τυπώθηκε επίσης έγχρωμη, με τον ίδιο τίτλο, «Ghost» δηλαδή «Φάντασμα».

Ο Λικ ανακοίνωσε επίσης ότι ο ίδιος αγοραστής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε ακόμη δύο φωτογραφίες έναντι 2,4 εκατ. και 1,1 εκατ. δολαρίων («Illusion» και «Eternal Moods» αντίστοιχα).

Έτσι ο Λικ έχει τέσσερις φωτογραφίες στη λίστα με τις 20 … Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Related posts

Latest posts

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΔΩΡΕΑΝ – ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Υστερα από αρκετά emails Που λάβαμε, ψάξαμε και βρήκαμε τον καλύτερο αναλυτικό οδηγό για την κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ ή...